HRABRE I NEDVOSMISLENE PORUKE: Suljagić zahvalio Vladi Velike Britanije na stavu o rezoluciji o Srebrenici

"Velika Britanija će glasati za rezoluciju, zalagat će se za nju i prozivat će one koji joj se protive", poručio je Cameron

  • Vijesti

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da će Velika Britanija glasati za rezoluciju o Srebrenici. 

"Mislim da se svi sjećamo Srebrenice i da je to bio genocid… Velika Britanija će glasati za rezoluciju, zalagat će se za nju i prozivat će one koji joj se protive", poručio je Cameron na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova.

"Izuzetno je depresivno da Srbija i entitet RS pokreću kampanju protiv poništavanja Rezolucije. U Srebrenici je bio genocid. Mislim da se svi sjećate Srebrenice, i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko decenija", rekao je Cameron.

Povodom izjave britanskog šefa diplomatije oglasio se direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Ponosni smo i zahvalni na saradnji koju imamo sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva. Izuzetno je važno da prijatelji naše zemlje šalju hrabre i nedvosmislene poruke u ovom trenutku", poručio je Suljagić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...