POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ SLOVAČKE: "Fico je operisan, očekuje se da će preživjeti"

"Teško je povrijeđen – jedan metak je prošao u trbuh, a drugi u zglob – odmah je prevezen u bolnicu, a zatim na operaciju", kazao je Taraba za BBC.

  • Evropa

  • 15. Maj 2024  15. Maj 2024

  • 0

Premijer Fico je u rukama vrhunskog medicinskog tima koji brine o njegovom zdravlju, rekla je nešto ranije večeras slovačka ministrica zdravstva Zuzana Dolinková.

Ujedno je zahvalila svima koji su do sada učestvovali u spašavanju premijera.

Posljednje informacije o zdravstvenom stanju premijera Slovačke donio je večeras njeg zamjenik Thomas Taraba. 

"Očekuje se da će Robert Fico preživjeti nakon operacije", rekao je Taraba. Za BBC je rekao da Fico više nije u životnoj opasnosti.

"Srećom, koliko ja znam, operacija je prošla dobro - i valjda će na kraju preživjeti. U ovom trenutku nije u životnoj opasnosti.

Teško je povrijeđen – jedan metak je prošao u trbuh, a drugi u zglob – odmah je prevezen u bolnicu, a zatim na operaciju", kazao je Taraba za BBC.

Dennik N piše da je Fico pri svijesti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...