TIJELA JE NEMOGUĆE PREBROJATI: Šokantan snimak sa prvih linija ukrajinskog ratišta širi se internetom... (VIDEO)

Ne zna se gdje je tačno i kada snimljena klaonica na bojištima u blizini Avdiivke

  • Svijet

  • 02. Maj 2024  02. Maj 2024

  • 0

Društvenim mrežama širi se novi uznemirujući video snimak koji prikazuje jezive posljedice borbi na području Avdiivke. Na snimci za koju nije poznato gdje je tačno i kada nastala, vide se položaji ukrajinskih snaga prekriveni brojnim izmasakriranim tijelima ukrajinskih i ruskih vojnika poginulih u izravnoj borbi i bombardiranjima, koja često leže jedna preko drugih u rovovima.

Na snimci se može vidjeti i da je krajolik u kojem su smješteni položaji posve uništen, očito kao posljedica ranijih jakih bombardiranja.

Upozoravamo da snimka prikazuje VRLO UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ.

Snimak bez cenzure možete pogledati na OVOM LINKU

Na ovom području i nakon ranijeg povlačenja ukrajinskih snaga iz Avdiivke vode se teške borbe za okolno mjesta, dok Ukrajinci pokušavaju zaustaviti ruske snažne napade i napredovanje. Ukrajinski medij RBC prenosi da su ruske snage u proboju kod Očeretina u blizini Avdiivke te da su zauzele uporište, dok ukrajinske snage na tom području preraspoređuju rezerve za dodatnu stabilizaciju situaciju, za koju se navodi da je pod kontrolom, prema riječima Nazara Vološina, glasnogovornika istočnoga vojnog zapovjedništva.

"Neprijatelj se uspio probiti i učvrstiti u ovom naselju. Jedan dio, koji je pod kontrolom neprijatelja, meta je naših vatrenih udara. Poduzimaju se mjere da ih odatle istjeramo. Vode se teške borbe, a ukrajinske vojne snage kontroliraju situaciju", rekao je on.

Ruske snage, kako je u najnovijem izvještaju naveo think tank Institut za proučavanje rata (ISW) nastavile su s postojanim napredovanjem sjeverozapadno od Avdiivke, nakon što su probile utvrđene obrambene linije ukrajinskih snaga u tom području. Ruska istraživačka internetska stranica Agentstvo izvijestila je u srijedu da je Rusija zauzela šesto naselje u regiji Donecka u sedmici dana, prenio je Newsweek.

Područje Avdiivke je poprište jednih od najžešćih borbi od oktobra prošle godine, kada su ruske snage intenzivirale svoje napade kako bi zauzele Avdiivku. Obrana grada, koji se nalazi oko 15 kilometara od grada Donecka, trajala je do sredine februara 2024. godine. Ukrajinske oružane snage povukle su se iz Avdiivke, ali su borbe nastavile.

Trenutno ruska vojska uspijeva napredovati i zauzela je niz naselja u blizini Avdiivke. Posebno teške borbe se vode za mjesto Očeretine. Prema riječima vrhovnog komandanta ukrajinskih oružanih snaga Oleksandra Sirskog, ukrajinske snage povukle su se iz tri naselja u regiji Donjecka.

Sirski je u nedjelju rekao da se situacija na prvoj liniji u Ukrajini pogoršala te da su se njegove snage povukle s položaja u regiji Donecka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...