NA ULICAMA GAZE SE SLAVI: Kako su Palestinci dočekali vijest o "prekidu vatre" (VIDEO)

Zvaničnici Izraela ubrzo su se oglasili i kazali da ponuda koju je Hamas prihvatio nije ona na koju je pristao Tel Avivi.

  • Svijet

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 1

Nakon što je objavljena informacija kako je Hamas pristao na prijedlog za prekid sukoba, na društvenim mrežama objavljeni su videi slavlja na ulicama Gaze.

Zvaničnici Izraela ubrzo su se oglasili i kazali da ponuda koju je Hamas prihvatio nije ona na koju je pristao Tel Aviv.

Turski predsjednik Tayyip Recep Erdogan pozvao je sve zapadne aktere da izvrše pritisak na izraelsku administraciju kako bi došlo do prihvaćanja sporazuma.

Podsjećamo, politički šef pokreta Ismail Haniyeh potvrdio katarskim i egipatskim zvaničnicima da je Hamas prihvatio prijedlog za prekid vatre.

Haniyeh je u ponedjeljak rekao katarskom premijeru Mohammadu bin Abdulrahmanu Al Thaniju i šefu egipatske obavještajne službe Abbasu Kamelu da ova palestinska grupa prihvata njihove uslove za prekid vatre s Izraelom.

U saopštenju Hamasa se ne precizira koji su to uslovi.

Iako su u početku mediji na hebrejskom prenijeli informaciju da je Izrael dao “zeleno svjetlo” za ovaj prijelog, uskoro je prenesena vijest kako “Izrael nije ni ovlastio posrednike da izdaju garancije o prekidu rata”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...