SRAMOTA: SNS naziva profesora u Novom Sadu “Sabahudinom”, on najavio tužbu

Gruhonjić kaže da sada nema nikakve sumnje ko je sve ovo vrijeme stajao iza prijetnji smrću i šovinističkih uvreda upućenih njemu i novinarki Ani Lalić, kao i studentima žurnalistike u Novom Sadu i članovima Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

  • Regija

  • 07. Maj 2024  

"SNS će dobiti tužbu kao što je svojevremeno i Informer dobio, makar ja ne izlazio iz sudnice", kaže za Danas novinar i profesor Filozofoskog fakulteta u Novom Sadu Dinko Gruhonjić komentarišući to što ga je novosadski odbor Srpske napredne stranke u svom saopštenju nazvao „Dinko Sabahudin Gruhonjić“, prenosi Danas.rs.

Gruhonjić kaže da sada nema nikakve sumnje ko je sve ovo vrijeme stajao iza prijetnji smrću i šovinističkih uvreda upućenih njemu i novinarki Ani Lalić, kao i studentima žurnalistike u Novom Sadu i članovima Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

„Ako je iko sumnjao da iza ove kampanje linča stoji Srpska napredna stranka današnje saopštenje SNS-a je to apsolutno nedvosmilseno pokazalo i dokazalo“, kaže Gruhonjić.

On navodi da je SNS ne samo odgovoran već da je i organizator šovinističkih napada i prijetnji smrću.

Dodao je i da ne želi previše da se obazire na navode koji su u „takozvanom saopštenju za javnost“, izrečeni.

„To je pisano u dobro poznatom maniru emisije ‘Radikalski talasi’ koja je išla devedesetih godina, i koja se služila ovakovim jezikom koji je ispod svake i pravopisne i bilo koje druge kritike“, navodi Gruhonjić.

Ovakva saopštenja SNS-a, kako kaže, govore o šovinističkoj prirodi te stranke kojoj smetaju sva imena koja ne zvuče dovoljno „srpski“.

„Oni sebe smatraju za neku mjeru srpstva, ne daj Bože da su oni mjera srpstva“, ističe Gruhonjić.

Za kraj je poručio da ne namjerava da se bavi politikom i da će ostati novinar, kako i njegove kolege iz NDNV-a.

„Ono što mogu da poručim je da ću ja kao i svi iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, ostati novinar i da ne planiram da se bavim politikom, ali u svakom slučaju planiramo da nastavimo da se bavimo svojim novinarskim poslom“, zaključuje Gruhonjić.

Novosadski odbor Srpske napredne stranke je izdao saopštenje u kome su iznijeli niz uvreda na račun novinara i opoziconih političara iz tog grada.

„Okupila sе koalicija za pljačkanjе Novog Sada i unižavanjе svеga srpskog, za pravljеnjе pabova u crkvama i slavljеnjе Srba kao gеnocidnog naroda. Sramota jе i imеna im spominjati, ali Novosađani dobro znaju ko su osvjеdočеni lopovi poput Borе Solunca Novakovića, Vladе lopingеra Jеlića i srbomrzaca poput unuka Jеvrеma Brkovića, Brajana, i Dinka Sabahudina Gruhonjića“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Vezane vijesti

trenutak ...