PROMIJENJENA PRAVILA PJESME EVROVIZIJE: Ovako će se glasati ove godine

Takmičenje se ove godine održava u Malmeu, a neka pravila koja se tiču glasanja su promijenjena.

  • Show

  • 07. Maj 2024  

  • 1

Prvo polufinalno veče Pjesme Evrovizije održaće se večeras, 7. maja od 21 čas.

Takmičenje se ove godine održava u Malmeu, a neka pravila koja se tiču glasanja su promijenjena.

Naime, gledaoci više neće morati da čekaju da svi takmičari završe svoje nastupe, već će za svoje favorite moći da glasaju od prve takmičarske kompozicije. Ovaj način glasanja koristio se 1997. godine, kao i 2010. i 2011 godine, prenosi „Blic“.

Kako se dalje navodi, gledaoci iz država koje se ne takmiče i koji glasaju onlajn, moći će da glasaju gotovo 24 sata, budući da će onlajn glasanje biti otvoreno od druge generalne probe prije svake takmičarske večeri.

Direktno u finale idu, kao i prethodnih godina, Italija, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i ovogodišnji fomaćin – Švedska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...