ELIKSIR ZDRAVLJA: Svako jutro prije kafe jela je čuvarkuću. Evo šta joj se dogodilo sa zdravljem

Pokazalo se da je čuvarkuća posebno učinkovita u kombinaciji s medom za jačanje imuniteta, ciste, probavne smetnje, a posebno je dobra za zatvor.

  • Zdravlje

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Čudesna sobna biljka djelotvorna je kod raznih kožnih problema kada se koristi izvana, ali je vrlo učinkovita i kada se jede. Osim što je dobra za imunitet, njegovi svježe zgnječeni listovi ili svježe iscijeđeni sok blagotvorno djeluju na bradavice, čireve, rane i opekline, kurje oči, sunčane pjege, kao i na bolna mjesta uzrokovana gihtom ili ubodom insekata.

Pokazalo se da je čuvarkuća posebno učinkovita u kombinaciji s medom za jačanje imuniteta, ciste, probavne smetnje, a posebno je dobra za zatvor.

300 g isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomiješajte s 500 g meda, prebacite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u hladnjaku. Svako jutro, pola sata prije doručka i kave, uzmite jednu žličicu, a također se preporučuje da pola sata nakon ovog eliksira ništa ne jedete i ne pijete. Ova sjajna mješavina također potiče izbacivanje toksina iz tijela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...