ZOVE SE "ZELENA JABUKA": Kako Igor Dodik zaobilazi američke sankcije; Na adresi njegovog preduzeća...

Banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a.

  • Politika

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 0

Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme "Fruit Eco", osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu "Zelena jabuka", saznaje Capital.

Novoosnovano preduzeće se kao i "Fruit Eco" nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija. Naime, dok se "Fruit Eco" bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost "Zelene jabuke" je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Prema zvaničnim podacima, "Zelena jabuka" je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Važno je napomenuti da su kćerka i sin Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Gorica i Igor Dodik od kraja prošle godine pod američkim sankcijama, a pod sankcijama su i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama. Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće "Fruit Eco" u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi. Podsjetimo i to da je kćerka predsjednika Republike Srpske Gorica Dodik nedavno prebacila preduzeće "Agro voće" na supruga Pavla Ćorovića.

Takođe, Gorica Dodik je na sličan način pokušala da riješi i problem restorana "Agape" u kojem dijeli vlasništvo sa suprugom svog brata Ivanom Dodik. Naime, sin Mirka Dobrića, Aleksandar Dobrić, osnovao je na adresi tog restorana "Agape best".

Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove "Best service" ili u prevodu "Najbolja usluga".

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...