DIREKTOR ŽELJEZNICA FBiH ODGOVORIO FEDERALNOM ZASTUPNIKU: "I nije tačno da je danas iskočio voz iz šina, od Kajana..."

(...) ako ima dostavi dokaze da se to zaista desilo, neka pokaže tačnu lokaciju, a ako nema dokaze, očekujem javno izvinjenje.

  • Mini market

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 0

Federalni zastupnik Sanel Kajan (DF) iznio je danas prilično uznemirujuću vijest - da je voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio iz šina!

"Putnici iz voza od Mostara ka Sarajevu, iz Konjica se prebacuju autobusima do Sarajeva. U proteklih nekoliko mjeseci ovo je peto iskakanje voza iz šina! Inače, u Parlamentu sam još prije dva mjeseca postavio pitanje Željeznicama FBiH o sigurnosti pruge, stanju infrastrukture, održavanju vozova, higijeni i sl - ali odgovor mi nikad nisu poslali. A ja ne odustajem tako lako! Već krajem ovog mjeseca Parlament će zasjedati.

Željeznicama sam pripremio set pitanja i istrajat ću na odgovorima! Moraju imati odgovornost, u prvom redu prema putnicima, ali i prema Parlamentu koji je njihov osnivač", poručio je Kajan u objavi na Facebooku.

Direktor Željeznica FBiH Enis Džafić kađe da ne zna kakvom iskakanju voza iz šina federalni zastupnik Kajan govori. "Nije tačno da je voz danas iskočio na spomenutoj relaciji. Od njega očekujem da nam, ako ima, dostavi dokaze da se to zaista desilo, neka pokaže tačnu lokaciju, a ako nema dokaze, očekujem javno izvinjenje", kaže Džafić za Raport.

Dodaje da zna zašto Kajan to radi. "Što se tiče njegovih pitanja, sutra ćemo mu dostaviti sve odgovore. A sad bih ja iskoristio priliku da uvaženog parlamentarca pitam šta on radi po pitanju sazivanja sjednice Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se, shodno zakonu, razmatrao petogodišnji plan finansiranja željezničke infrastrukture.

Vlada je to usvojila usvojila još 2022. godine. Zar treba više od dvije godine da bi se jedan tako bitan dokument razmatrao na sjednici Parlamenta? Neka o tome vodi računa zastupnik Kajan", rekao je Džafić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...