BOMBA IZ MAKSIMIRA: Mediji tvrde da se sprema smjena Sergeja Jakirovića, oglasio se Dinamo...

Nakon tog ispadanja iz Europe, Dinamo je počeo gaziti i evo ga sad nadomak odbrane naslova i u finalu Kupa.

  • Sport

  • 11. Maj 2024  11. Maj 2024

  • 0

U petak, nakon press konferencije koju je održao Sergej Jakirović u Maksimiru, započele su priče o smjeni Jakirovića nakon ove sezone, bez obzira na rezultat, odnosno moguće osvajanje duple krune.

Prema tim izvorima, predsjednik Dinama Velimir Zajec će se zahvaliti Jakiroviću nakon ove sezone, čestitati mu na uspjesima, te mu onda pokazati - izlazna vrata! Izvori Jutarnjeg lista uvjeravaju da to navodno zna i trener Dinama...

-Možete kazati da je to na neki način stara priča jer je Jakirović ove sezone bio “smjenjivan” već nekoliko puta, da mu je stalno oštri mač vrludao oko vrata. Nakon Sparte, Ballkanija, Lokomotive, PAOK-a... Nakon tih ogleda u kojima je Dinamo teško gubio, pisalo se i govorilo “to niti jedan trener Dinama ne bi preživio”. Međutim, Profa je na koncu sve preživio. I bivša vlast ga je sačuvala, isto tako i nova s Velimirom Zajecom na čelu. Možemo kazati da ga je Zeko spasio nakon onog debakla u Solunu, kad je presidente bio pod pritiskom s raznih strana da Jakira pošalje u povijest. Zajecu tada sigurno nije bilo lako. Dočekan je u Grčkoj kao kralj zbog svega što je napravio s Panathinaikosom, a onda je na tribinama izgledao kao “prosjak” nakon što je njegov klub doživio blamažu.

Ali, nije ga to pokolebalo, nije smijenio trenera, a nakon tog ispadanja iz Europe, Dinamo je počeo gaziti i evo ga sad nadomak odbrane naslova i u finalu Kupa. Ali, kako tvrde isti izvori, na kraju ove sezone Zajec više ne misli zadržati Jakirovića, makar ovaj u Maksimir donese sve trofeje. Stižu informacije da je klupa Dinama ponovno ponuđena - Igoru Bišćanu! Treneru koji je smijenjen nakon onog poraza od AEK-a u Ateni kad su Modri ispali iz igre za Ligu prvaka. Ali isto tako informacije govore da Bišćan još nije odgovorio na tu ponudu, da očito dvoji želi li se vratiti na modru klupu ili ne.

Ekspresno su se oglasili iz Dinama, te su demantirali pisanja koja tvrde da Jakirović odlazi iz kluba.

"GNK Dinamo daje punu podršku treneru Sergeju Jakiroviću kao i cijeloj momčadi. Uvjereni smo od prvog dana da će naša ekipa predvođena trenerom Jakirovićem još jednom dokazati svima da smo najbolji u Hrvatskoj. Natpisi koji su jutros izašli u pojedinim medijima su potpuna neistina i GNK Dinamo ih oštro odbacuje", poručili su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...