IVICA PULJIĆ, IZ WASHNGTONA: „Pored Dodika odgovorni su i njegovi hrvatski prijatelji i saveznici - Dragan Čović i Zoran MIlanović…“

U komentarima na društvenim mrežama Puljića su upitali „zar nije isto i u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici rečeno za srpski narod“!?

  • Vijesti

  • 13. Maj 2024  

  • 9

Najnoviji skandal u režiji predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, komentirao je Ivica Puljić, dugogodišnji dopsnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Koliko god je Dodik odgovoran za ovu idiotsku izjavu toliko su odgovorni i njegovi hrvatski prijatelji i saveznici - Dragan Čović i Zoran MIlanović. Uživajte u svojoj mizeriji, poručio je Puljić.

U komentarima na društvenim mrežama Puljića su upitali „zar nije isto i u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici rečeno za srpski narod“, na što je on odgovorio:

-Aposolutno to nije rečeno u rezoluciji o Srebrenici. Apsolutno ne. Sve se svodi na pojedinačnu krivicu, a ne na kolektivnu. U toj rezoluciji nema nikakve osude jednog naroda. Dakle - nije isto. Ja osobno najoštrije osuđujem zločine iz Jasenovca i drugih logora.

Gledam opet crnogorske amandmane na rezoluciju o genocidu. Prvi poziva da odgovornost bude na pojedincima, a ne na jednom narodu i religiji. I tko je protiv rezolucije? Srbija. Što znači da je i protiv crnogorskih amandmana. Ima li tu logike? Nema, poručio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...