USPJEH HRVATSKOG MUZIČARA: Baby Lasagna ulazi na britansku top listu singlova

Osim njega, na top listu su ušle još tri pjesme s ovogodišnjeg Eurosonga.

  • Estrada

  • 14. Maj 2024  

  • 0

Pjesma "Rim Tim Tagi Dim" niže nove uspjehe.

Baby Lasagna je sa svojom eurovizijskom pjesmom ušao na britansku ljestvicu top singlova. Na službenoj stranici britanske top-liste "Rim Tim Tagi Dim" našla se na 70. mjestu.

alt 

Osim njega, na top listu su ušle još tri pjesme s ovogodišnjeg Eurosonga. Naravno, tu je britanski predstavnik Olly Alexander koji se našao na 34. mjestu s pjesmom Dizzy. Pobjednička pjesma "The Code" došla je na 49. mjesto, a Joost Klein, izbačeni Nizozemac, je na 81. mjestu. 

Dosad nijedan hrvatski izvođač se nije našao na ovoj listi, osim Ive Robića. On je bio na 23. mjestu 1959. godine s pjesmom Morgen.


Rim Tim Tagi Dim je ušla i među 50 najslušanijih pjesama svijeta na Spotifyu, podsjećaju hrvatsk mediji.

"Kako je ovo moguće? Rim Tim Tagi Dim je na 45. mjestu najslušanijih pjesama na Spotifyu. Uz Beyonce i Taylor Swift. Kako je moguće da se ovo događa?", napisao je Baby Lasagna. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...