SITUACIJA POSTAJE SVE SLOŽENIJA: Zelenski odložio inostrane posjete zbog ruske ofanzive na Harkov

"Volodimir Zelenski je naložio da se svi međunarodni događaji zakazani za naredne dane odlože i da se usaglase novi datumi", naveo je Nikiforov na Facebooku.

  • Evropa

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odložio je sve predstojeće inostrane posjete, izjavio je danas njegov sekretar za štampu Sergij Nikiforov, u trenutku dok je u toku ruska ofanziva na region Harkova.

"Volodimir Zelenski je naložio da se svi međunarodni događaji zakazani za naredne dane odlože i da se usaglase novi datumi", naveo je Nikiforov na Facebooku.

Zelenski je prethodno otkazao posjetu Madridu, koja je trebalo da se realizuje kasnije ove nedjelje, tokom koje je trebalo da se sastane sa španskim premijerom Pedrom Sančezom i kraljem Felipeom VI, saopšteno je iz španske kraljevske palate.

Diplomatski izvori su istakli da je otkazivanje putovanja predsjednika Ukrajine, koje je trebalo da obuhvati i Portugal, posljedica složene situacije kroz koju prolazi njegova zemlja suočena sa ruskom ofanzivom poslije više od dvije godine rata, prenijela je agencija EFE.

Španska vlada nije zvanično najavila posjetu, iako su u ponedjeljak izvori iz vlasti otkrili da je tokom posjete planirano potpisivanje bilateralnog sporazuma o bezbjednosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...