VOJNI STRUČNJAK ANALIZIRA: "izraelske snage kreću bez jasnog cilja u JabalijI, jedino se bave..."

(...) ponovnim lansiranjem raketa iz ovog područja."

  • Svijet

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Vojni stručnjak pukovnik Hatem al-Falahi rekao je da se palestinski otpor suprotstavlja pokušajima izraelskih snaga da prodru u kamp Jabalija u sjevernom Pojasu Gaze, što ukazuje na to da operacija neće biti brza u ovom teškom geografskom području.

U svojoj analizi vojne situacije u Gazi dodao je da se upad odvija glavnim ulicama, ali se izraelske snage suočavaju sa velikim gubicima vozila i vojnika, što je odraz žestine ove operacije.

Rekao je da je važno pitanje zadatka koji 98. divizija želi da izvrši, da li se on odnosi na konkretne ciljeve ili na ostanak u kampu, ističući da raspoložive snage nisu dovoljne za otvaranje nekoliko frontova.

Al-Falahi je ponovio da se izraelske snage kreću bez jasnog cilja u Jabaliji, jedino se bave ponovnim lansiranjem raketa iz ovog područja.

S druge strane, snage otpor imaju efikasne strategije u suočavanju sa prodorom izraelskih vojnih jedinica, poput gađanja iz snajpera, zasjeda i mina, što otežava operaciju izraelskoj strani, kaže Al-Falahi, navodi Al Jazeera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...