NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SLOVAČKE: Premijer Fico je upucan pet puta. Ranjen je u lijevu ruku i stomak. Prema riječima ljekara, najteža je rana…

Zamjenik slovačkog premijera rekao je za BBC kako vjeruje da će premijer Robert Fico "preživjeti".

  • Evropa

  • 16. Maj 2024  

  • 0

Slovački premijer Robert Fico, na kojeg je izvršen atentat, više nije "u životnoj opasnosti", operacija je dobro prošla - rekao je zamjenik premijera Tomáš Taraba za BBC.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova zemlje, Fico je upucan pet puta. Ranjen je u lijevu ruku i stomak. Prema riječima ljekara, najteža je rana u stomaku.

Podsjetimo, zamjenik slovačkog premijera rekao je za BBC kako vjeruje da će premijer Robert Fico "preživjeti".

- Bio sam jako šokiran... Srećom, koliko ja znam, operacija je dobro prošla - i pretpostavljam da će na kraju preživjeti... Trenutno nije u životnoj opasnosti - rekao je Tomas Taraba.

Premijer Fico je u rukama vrhunskog medicinskog tima koji brine o njegovom zdravlju, rekla je slovačka ministrica zdravstva Zuzana Dolinková.

Ujedno je zahvalila svima koji su do sada sudjelovali u spašavanju premijera.

Držim fige i želim puno snage ne samo njemu, nego i liječnicima koji se u ovom trenutku doista bore za njegov život‘, rekla je ministrica. Dodala je kako je od prvog trenutka napada bila u kontaktu sa spasilačkim službama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...