SVETLANA BOJKOVIĆ U OČAJU NAKON NAPADA NA MILICU KRALJ: "Moramo protestovati, ne mogu sve da nas pobiju..."

(...) i pretuku.“

  • Kultura

  • 16. Maj 2024  16. Maj 2024

  • 0

Glumica Svetlana Bojković izjavila je, povodom napada SNS aktivista na rediteljicu i univerzitetsku profesoricu Milicu Kralj u zgradi u kojoj živi u Beogradu, da građane očekuje još veće zastrašivanje i pritisci od strane vlasti.

Bojković navodi za Danas da SNS, čiji aktivisti su napali Kralj, optužuju druge za sprovođenje nasilja.

“Eto vam priče o nasilju, žena je sve rekla. To je strašno kako mi ovde živimo. Strašno, ja nemam reči, to je takav bezobrazluk, takva drskost i onda ta stranka optužuje sve druge za nasilje”, revoltirana je glumica.

Kralj u autorskom tekstu za N1, u kojem je i opisala čitav događaj, potcrtava da su nasilnici elita, a da je vaspitan čovjek ”ruglo u ovakvom društvu”.

“Pristojan čovek je građanin trećeg reda, persona non grata u ovakvom društvu kao što je naše. Nismo podvukli crvene linije onda kad smo morali, i sad je sve dozvoljeno”, piše Kralj.

Bojković je saglasna s ovom tezom, ukazujući pritom na primjer predsjednika Privremenog organa Aleksandra Šapića, koji je nedavno jednom aktivisti na Savskom nasipu uzeo i bacio telefon na zemlju. “Naravno da jesu, pogledajte šta radi gradonačelnik, kada je bacio telefon na pod. Čekajte, pa to je nasilje. I to je gradonačelnik? On nije njegov gradonačelnik?! Nego čiji? Čiji? I onda to tako ide na dole”, kaže Bojković.

Smatra da građani u daljem periodu mogu samo da očekuju više pritisaka i bezobrazluka.

“Možemo svašta da očekujemo. Svašta. To je zastrašivanje ljudi, radi se na tome. Pritisak i bezobrazluk će biti veći na građane da je to prosto neviđeno”, poručuje Bojković.

Upitana šta onda građanima preostaje, odgovara da se mora protestovati.

“Moramo da protestujemo, svakako moramo. Ne mogu sve da nas pobiju i pretuku”, kategorična je Bojković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...