DOBRA GESTA ODJEKNULA REGIJOM: Na potez Baby Lasagne reagirao je i Andrej Plenković

Reakcije na odluku Baby Lasagne da se u korist bolesne djece odrekne nagrade od 50 hiljada eura, koliko je danas na sjednici Vlade rečeno da će dobiti, ne stišavaju se.

  • Show

  • 16. Maj 2024  

  • 0

Baby Lasagna ne prestaje oduševljavati Hrvatsku, ali i cijelu regiju. Njegova odluka da 50.000 eura, koje je trebao dobiti zbog ogromnog uspjeha na Eurosongu, ali i nevjerovatne promocije Hrvatske u svijetu, da onima kojima je to uistinu potrebno oduševila je javnost.

Umjesto da on uživa u novčanoj nagradi, Marko Purišić javno se novca odrekao i tražio od Vlade da 25.000 eura donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić", a ostalih 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb.

Nakon što su se oglasili direktori bolnica, kojima je donirao novac, njegov je čin komentirao i sam Andrej Plenković:

"Mislim da je na jedan vrlo lijep i elegantan način zahvalio na gesti koju je Vlada napravila njemu. Njegova gesta da se taj iznos podijeli na dvije zdravstvene ustanove smatram da je sjajan, baš onakav kakav sam ga i osjetio kad smo razgovarali u nedjelju na dočeku."

Na pitanje hoće li Vlada ispuniti Purišićevu želju, Plenković je rekao: "Nema problema. Onako kako je dogovoreno ćemo i napraviti. Čak sam i rekao kolegama, koliko sam ga ja osjetio, on će to sigurno dati kome je potrebnije i točno je tako bilo", prenosi Tpotal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...