PLENKOVIĆ SE NAKON IZGLASAVANJA NOVE HRVATSKE VLADE OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: "Teško je poražen..."

(...) u političkom smislu.

  • Mini market

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

  • 0

Andrej Plenković je premijer Hrvatske treći put zaredom. Rekao je da mu je to velika čast i zadovoljstvo.

A naravno, nije propustio priliku reći koju o predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Rekao je da mu ne može oprostiti kršenje Ustava.

"Ne bih ja išao po mandat bez 76 popisa najmanje niti bi ga vjerojatno bilo kome, ne samo meni, Milanović dao. Tu su stvari jasne. Ja sam do sada dva puta išao na isti način, sad smo išli ponovno s istom metodologijom i tu je stvar jasna. Da nismo došli u trenutak da imamo 76 potpisa, ne bismo ni tražili sastanak.

Kad smo ih skupili, onda smo sastanak tražili i stvar se riješila odmah.  A što se tiče ovog općega procesa koji ja nazivam - ne samo ja nego i svatko tko ima dvije čiste - a to je da je kršio Ustav na način koji ne može ostati bez posljedica. Dakle, nećemo se sad praviti nevješti kao da je to bilo prije 150 godina, da je negdje u nekoj arhivi i nitko to ne zna.

To je bilo praktički jučer, dogodilo se nešto gdje nam je proces izbora za Hrvatski sabor bio na rubu regularnosti. On je potpuno izašao iz svoje pozicije, uključio se aktivno u kampanju jedne stranke i sa svojim političkim partnerima aktivno napadao druge političke stranke, tj. nas kao vladu i one koji su dobili izbore, i figurirao kao njihov neformalni kandidat za premijera.

Dakle, on je u političkom smislu teško poražen.

Ako je već to napravio, onda je normalno da snosi političke posljedice tako teškoga poraza, a rekao bih da će tako biti i u samom SDP-u. Dakle, od današnjeg dana su bitni interni procesi onih koji su izborili izbore, ali ne onih koji su izgubili izbore", rekao je premijer.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...