"SB" NA LICU MJESTA: Delegacija KS-a na obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad (FOTO)

Osmanović je izjavio da se prvi put nakon agresije nalazimo se u proaktivnom stanju, kada treba da bude usvojena rezolucija o genocidu, da se kaže šta se ovdje dešavalo.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

  • 0

Svečanim postrojavanjem, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomen-obilježje poginulim pripadnicima i veteranima Prve brigade policije Stari Grad, te svečanim defileom veterana danas je obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad.

U ime Kantona Sarajevo cvijeće su položili predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Osmanović je izjavio da se prvi put nakon agresije nalazimo se u proaktivnom stanju, kada treba da bude usvojena rezolucija o genocidu, da se kaže šta se ovdje dešavalo.

"Mi smo željni pravde i istine. Svaka bitka je bila presudna, svako postrojavanje je bilo presudno i mnogi su se dobrovoljno javljali u redove MUP-a i Armije. Mi se sjećamo heroja, a agresori ratnih zločinaca", poručio je Osmanović.

Na današnji dan 1992. na Trgu oslobođenja izvršena je svečana smotra 750 pripadnika Prve brigade policije Stari Grad. Nakon toga uslijedilo je masovno pristupanje građana Sarajeva u redove MUP-a i tadašnje Teritorijalne odbrane, što se pokazalo presudnim za odbranu glavnog grada. U redovima Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo borilo se 1.230 boraca, a 44 pripadnika dalo je živote u odbrani domovine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...