PREMINUO POZNATI KOŠARKAŠKI STRUČNJAK I PROFESOR: Trenirao je Delibašića, Ćosića, Kićanovića, pa Kukoča, Rađu, Divca...

Jedini trener uz Svetislava Pešića koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na evropskim i svjetskim prvenstvima.

  • Sport

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

Tužne vijesti zadesile su regionalnu košarku budući da je u 79. godini preminuo prof. dr. Milivoje Karalejić.

Tim povodom, saopštenjem se oglasio i Košarkaški savez Srbije, koji se oprostio od legendarnog trenera.

"Danas nas je napustio jedan od rodonačelnika kondicione pripreme profesor doktor Milivoje Karalejić. Jedini trener uz Svetislava Pešića koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Kroz njegove treninge prošla je plejada vrhunskih igrača Jugoslavije počev od Delibašića, Radovanovića, Ćosića, Kićanovića, preko Divca, Kukoča, Rađe, Ilića, Đorđevića, pa do Bodiroge, Jarića, Rakočevića, Stojakovića...", piše u saopštenju KSS-a.

Karijeru je počeo u sarajevskoj Bosni u kojoj je radio do 1983. do 1990. godine. Kasnije je još radio u Crvenoj zvezdi, Dinamu iz Moskve, Gironi, Lotomatici, Barceloni, Partizanu i Albi, dok je bio dio i reprezentacije Jugoslavije koja je postala prvak Evrope 2001., kao i prvak svijeta godinu dana kasnije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...