POZNATI KUHAR OTRKIVA RECEPT ZA NAJBOLJI PIRE KROMPIR: Pravimo ga u pogrešnoj tekućini

Ima li boljeg priloga od pire krompira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.

  • Gastro

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krompir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krompir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili puter.

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:

  • U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 kašikice maslinovog ulja i 3 kašikice maslaca
  • Po želji možete dodati sol, začine ili bijeli luk
  • Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta
  • Procijedite krompire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krompirima
  • Propasirajte krompir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krompira i tekućine u kojoj se kuhao, prenosi 24sata.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...