BOLJE BI MU BILO DA ODSPAVA NEDJELJOM: Dodik objavio retrospektivu sedmice - "Rezolucija ima za cilj..."

Iz sedmice u sedmicu gledamo da se, zapravo, tom čovjeku ništa ne dešava.

  • Politika

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik, objavio je novu retrospektivu sedmice, a bolje da nije. Kao i prošle i ove sedmice mu se desio Aleksandar Vučić. Dobro, i patrijarh Porfirije. I dvojica i mađarskih prijatelja

Iz sedmice u sedmicu, i tako mjesecima, gledamo da se, zapravo, tom čovjeku ništa ne dešava. Osim ako ga, dakle, ne pozovu u Srbiju i Mađarsku. Ili on sam ode, (ne)najavljeno.

Da mu nije obaveza koje ima u Bosni i Hercegovini, a takve se svode najviše na, iz dana u dan, uvjeravanja vlastitih glasača, da ne bi on na izbore po pravilima CIK-a, ali, eto, postoji mogućnost da se i to desi, uvenuo bi od dosade.

Evo šta je jutros objavio u "nedjeljnoj matineji". Izuzetno interesantne i jezički bogate četiri rečenice:

"Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji.

I to je nešto što ovo vrijeme i rezolucija o Srebrenici najbolje pokazuju, jer ona ima za cilj skrivenu diskvalifikaciju srpskog naroda, moralnu i svaku drugu.

Tokom sedmice u Beogradu sam prisustvovao ručku sa Aleksandrom Vučićem, patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima SPC-a, na kojem smo razgovarali o napadima na RS i Srbiju.

Također, boravio sam i u Budimpešti, gdje sam razgovarao sa Viktorom Orbanom i i ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata."

Zaista bi, Milorad Dodik trebao razmisliti o (be)smislu svojih postova. Jer, njemu se, ustvari, ništa i ne dešava. 

Vučić, Porfirije, Viktor Orban i Peter Szijjarto i nisu nešto zabavni ljudi. A ni neočekivani sagovornici. Vjerovatno i njega tuga uhvati kad vidi da ga ozbiljna lica, uglavnom, izbjegavaju.

Jedino je možda zanimljiv Vučićev ručak.  

I što još ne znamo da li je svoje prijatelje iz SRB-HUN relacije obavijestio da je kapitullrao pred Christianom Schmidtom.

Iz opozicije u RS-u niko neće doći na sastanak, ili kosultacije, kako god, koje su vezane za Izbore u BiH 6. oktobra, a koje su namjeravale organizovati vlasti u RS-u. Vjerovatno i hoće, ali će se kretati u tom svom, nekom okviru.

Istina je da će sve te stranke iz opozicije izaći na Izbore po pravilima CIK-a BiH. A i on će. Samo što to ne smije glasno reći 

(D. B.) 

trenutak ...