"DOK JE BIO ŽIV, NIJE DOLAZILA": Mještani rodnog sela Indire Radić kod Doboja, progovorili o njenom lošem odnosu sa ocem

Radić potiče iz jednog mjesta u Bosni i Hercegovini

  • Estrada

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

Folk pjevačica Indira Radić potiče iz jednog mjesta u Bosni i Hercegovini u koje godinama nije odlazila, a njene komšije otkrivaju i zbog čega.

Indira Radić rođena je i odrasla u mjestu Dragalovci u Bosni i Hercegovini, u blizini Doboja. Tamo je živjela sa roditeljima sve dok nije završila srednju medicinsku školu, a onda se odselila u Zagreb i zaposlila se u bolnici, prenosi Pressmedia.

Rodna kuća poznate pjevačice potpuno je napuštena, a mještani kažu da je Indira pokušavala da je proda. Mišljenja mještana, koji poznaju pjevačicu, su podijeljena i jedino u čemu se poklapaju jeste informacija da nije baš bila u dobrim odnosima s ocem.

"Previše bolnih uspomena. Tu je odrasla, tu je djetinjstvo veže, veže je za sve.U Indirinoj porodičnoj kući nakon smrti njenog oca više niko ne živi. Dok je otac bio živ neki mještani kažu da je dolazila, dok drugi tvrde da nije, ali svi kažu da od kada je on umro pjevačica gotovo da ni ne svraća.

"Dok je otac bio živ, ona nije dolazila. Nije oca voljela. Mamu je voljela, otac je tu bio sam, sam je umro. On je bio čovjek ekstra, nemam šta reći, ali šta je njoj… Eto mamu je sahranila u Brestovu, a gore oca u Osredak, i šta je sada to razdvajala", priča i pita se mještanka Dragalovca.

U selu, također, govore da je Indira bila zaljubljena u Radića iz susjednog sela kao i da je to bila njena prva velika ljubav.

"Znam da je pjevala kod njega kada je odlazio u JNA tadašnju. Sjećam se, mislim da su bili u vezi tada, to je njen prvi čovjek", kaže mještanin ovog malog sela.

Indira je kao i mnogi napustila selo, a njena poznanica kaže:

"Bila je ovdje, odrasla, udala se opet u Brestovo, dole isto, selo je, nije grad. Tako da prilagođavala se okolini kako je znala i umjela, normalno", tvrdi Indirina poznanica i nastavlja:

"Znate kako je prije bilo, muškarac ne da ženi ništa preko sebe, ovo ono, ona se bar izborila za svoje dijete, za svoju slobodu i to je okej", ističe poznanica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...