IMAM PREŽIVIO PAD HELIKOPTERA?: Procurili novi detalji potrage, uspostavljen kontakt putem mobitela, jaka mećava ometa spasioce... (VIDEO)

"Imam je rekao da se osjeća loše i da je čuo zvuk kola hitne pomoći", rekao je Safari na državnoj televiziji.

  • Svijet

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

Imam grada Tabriza u provinciji Istočni Azarbajdžan Mohamed Ali Al-Hašem uspio je da pozove pomoć nakon pada helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija!

Al-Hašem je prema navodima lokalnih medija dva puta nakon nesreće na severozapadu Irana uspio da mobilnim telefonom pozove zamjenika iranskog ministra spoljnih poslova Mehdija Safarija,

"Imam je rekao da se osjeća loše i da je čuo zvuk kola hitne pomoći", rekao je Safari na državnoj televiziji.

Lokalni mediji su prethodno prenijeli da je nakon pada helikoptera uspostavljen kontakt sa jednim od putnika i jednim od članova posade helikoptera sa predsjednikom Irana.

Helikopter se navodno srušio u sjeverozapadnoj regiji Varzakan koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana. Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Posljednji GPS signal lociran je navodno kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Inače, spasioci tragaje za mjestom nesreće po vrlo teškim uslovima koji se iz minute u minutu pogoršavaju. Po dolasku na prostor za koji se sumnja da je mjesto pada helikoptera vladala je gusta magla, a u toku noć počela je da pada jaka kiša koja je zatim prešla u snijeg praćen jakim vjetrom. 

Iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amir-Abdolahijan takođe je bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ebrahim Raisi je inače ranije u nedelju stigao u Azerbejdžan.

Tamo je zajedno sa predsjednikom zemlje Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na rijeci Araz.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...