FIFA "PREPRAVLJA" VAR: "Nova tehnologija se već testira!"

Slična video tehnologija viđa se na utakmicama Eurolige, najvećim prvesntvima u karateu...

  • Sport

  • 19. Maj 2024  

  • 0

FIFA je počela sa testiranjem nove tehnologije, koja će trenerima dati dvije prilike da traže video provjeru tokom utakmice.

Ako nakon čelendža sudija promijeni svoju odluku, trener dobija novu mogućnost i ostaje mu pravo na još dva pregleda, piše španska Marca.

"Namjeravamo da razvijemo i unaprijedimo VAR sistem, a već je 65 nacionalnih fudbalskih saveza implementiralo VAR. Sada postoji jednostavnija tehnologija s manje kamera i bez potrebe za službenim osobama na utakmicama, što je čini dostupnijom svima", kazao je Gianni Infantino, predsjednik Svjetske kuće fudbala - Fifa, prenose Vijesti.me.

Slična video tehnologija viđa se na utakmicama Eurolige, najvećim prvesntvima u karateu...

"Nova tehnologija se već testira. Treneri će moći da zatraže pregled dva puta. Igrači mogu zatražiti od trenera da podnese zahtjev za video provjerom. Ako se prvobitna odluka promijeni", rekao je Infantino.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...