KRAJ DUGE POTRAGE U IRANU: Spasilačke službe stigle do mjesta pada helikoptera u kojem je bio predsjednik Raisi, zatekli su...

Sve dežurne hitne ekipe odmah su poslane na mjesto incidenta, ali im potragu je otežavalo loše vrijeme.

  • Vijesti

  • 20. Maj 2024  20. Maj 2024

  • 1

Spasilačke službe stigle su do mjesta pada helikoptera u kojem je bio ultrakonzervativni iranski predsjednik Ebrahim Raisi (63), koji je nestao negdje usred planinskog područja na istoku Irana, nakon što je došlo do problema prilikom slijetanja.

Prema posljednjim informacijama, nema preživjelih.

U helikopteru su se nalazili i iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian, guverner pokrajine Istočni Azerbajdžan Malek Rahmati i još nekoliko članova kabineta. Oni su se vraćali iz regije Khoda Afarin u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan. Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera. Dva od njih, koja su prevozila ministre i dužnosnike, uspješno su stigla do odredišta, dok je helikopter koji je prevozio predsjednika Raisija imao problema prilikom slijetanja.

Iranski mediji pišu kako su neki od neki od predsjednikovih suputnika u helikopteru u jednom trenutku uspjeli stupiti u kontakt sa vlastima, ali se veza prekidala zbog loših vremenskih uvjeta. Sve dežurne hitne ekipe odmah su poslane na mjesto incidenta, ali im potragu je otežavalo loše vrijeme.

"Nema pronađenih preživjelih" na mjestu pada helikoptera u kojem se nalazio iranski predsjednik Ebrahim Raisi, objavile su iranska državna novinska agencija IRINN i novinska agencija Mehr News.

Spasioci su stigli do mjesta pada helikoptera u kojem se nalazio predsjednik Ebrahim Raisi, javlja iranska novinska agencija Tasnim, javlja CNN.

Agencija nije rekla u kakvom su stanju bili oni koji su bili u helikopteru.

Najmanje 73 spasilačka tima nalaze se u području pada helikoptera u blizini sela Tavil u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, prema Pir-Hosseinu Kolivandu, čelniku iranskog Crvenog polumjeseca, prenosi Tasnim.

Kolivand je rekao da "situacija nije dobra", prema iranskim državnim vijestima IRNA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...