UZNEMIRUJUĆE: Cure prve snimke s mjesta nesreće, ovo su ostaci helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik Raisi...

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da je Raisi letio helikotperom Bell 212 američke proizvodnje.

  • Evropa

  • 20. Maj 2024  20. Maj 2024

  • 5

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi mrtav je nakon pada helikoptera koji je prevozio čelnika Irana, ministra vanjskih poslova Hosseina Amira Abdollahiana i još sedam osoba, piše CNN.

Snimke dronom koje je snimio Crveni polumjesec, a prenijela ju je novinska agencija FARS, pokazuju mjesto pada helikoptera na strmoj, šumovitoj padini. Na snimci se vidi malo preostalih dijelova letjelice, čini se da je čitav ostao samo plavo-bijeli rep.

Iranski dužnosnik rekao je novinskoj agenciji Reuters da je helikopter "potpuno izgorio" u nesreći.

Iranski mediji potvrdili su smrt iranskog predsjednika Ebrahima Raisija (63) i ministra vanjskih poslova Hosseina Amira Abdollahiana nakon pada helikoptera u iranskoj planinskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, javlja CNN.

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da je Raisi letio helikotperom Bell 212 američke proizvodnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...