BARIKADE NA ULICAMA TEL AVIVA: Hiljade ljudi protestuju protiv Netanyahua (VIDEO)

Istaknuta antivladina aktivistkinja Šikma Bresler poručila je da je cilj protesta, sprovedenog na zakonit i nenasilan način, da se građanima Izraela "vrati mogućnost da utiču na pravac u kojem se kreće njihova zemlja".

  • Svijet

  • 20. Maj 2024  

  • 0

Dok se poslanici izraelskog parlamenta okupljaju poslije šestosedmične pauze, ispred zgrade Knesseta u Jerusalemu okupile su se na hiljade antivladinih demonstranata iz cijelog Izraela.

Policija je podigla dva reda barikada koje razdvajaju demonstrante od Knesseta, a učesnici protesta skandiraju parole protiv premijera Benjamina Netanyahua i njegove vlade, prenosi Times of Israel.

"Bibi (Netanyahu) predstavlja opasnost po postojanje Izraela", uzvikivali su demonstranti.

Istaknuta antivladina aktivistkinja Šikma Bresler poručila je da je cilj protesta, sprovedenog na zakonit i nenasilan način, da se građanima Izraela "vrati mogućnost da utiču na pravac u kojem se kreće njihova zemlja".

Demonstranti su stigli u Jerusalem iz cijele zemlje, a mnogi su učestvovali u ogromnom, sporovoznom konvoju automobila koji je ranije danas krenuo ka prijestonici.

Podsjetimo, Međunarodni krivični sud (MKS) zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Netanyahua zbog navodnih ratnih zločina, preneo je Reuters.

Netanyahu je ubrzo reagovao i nazvao odluku glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karima Kana da zatraži nalog za hapšenje za njega i ministra odbrane Joava Galanta ''skandaloznom'', pišu izraelski mediji.

''Ovo me neće zaustaviti, niti će zaustaviti nas'', navodno je rekao Netanyahu na sastanku njegove partije Likud, prenosi izraelski portal Ynet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...