ŠOK U MADRIDU: Toni Kroos prekinuo nagađanja i objavio - "Oduvijek sam htio...!"

Legendarni njemački nogometaš i igrač Real Madrida Toni Kroos objavio je da ide u igračku penziju na kraju ove sezone i Europskog prvenstva. 

  • Sport

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Velikan njemačke nogometne reprezentacije i Real Madrida, Toni Kroos (34), objavio je kako će nakon Europskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj završiti svoju igračku karijeru.

Kroos je 2014. godine prešao iz Bayerna u Real Madrid, s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti. S Njemačkom je postao svjetski prvak 2014. godine, a u svojoj je karijeri pet puta osvojio Ligu prvaka, šest puta Svjetsko klupsko prvenstvo, četiri puta špansko prvenstvo i tri puta njemačko prvenstvo.

Nijemac je u nekoliko navrata isticao kako želi završiti svoju igračku karijeru dok je na vrhuncu. Ove je sezone ostao važan igrač u sastavu Carla Ancelottija, koji je istaknuo kako ga želi zadržati u svojoj ekipi. Kroos se u emotivnom pismu oprostio od Realovih navijača.

"17. juli 2014. je dan koji mi je promijenio život. Tada sam predstavljen kao novi nogometaš Real Madrida. Taj me dan promijenio kao nogometaša, ali posebno kao osobu. To je bio moj početak u najvećem klubu na svijetu. Nakon deset godina, na kraju ove sezone tom će razdoblju doći kraj", započeo je Kroos, koji je za "kraljevski klub" odigrao 463 utakmica i zabio 28 golova uz 98 asistencija. 

Njemački reprezentativac je dodao...

"Nikad neću zaboraviti svoje vrijeme u Madridu. Zahvaljujem svima koji su me dočekali otvorenog srca i vjerovali mi. Ali posebno hvala svim Madridistama za vašu ljubav od prvog do posljednjeg dana. Ova odluka znači kako ću završiti karijeru nakon Evropskog prvenstva. Sretan sam i ponosan što sam u mojoj glavi pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam ju donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu."

Kroos je za kraj poručio...

"Sada mi je samo jedna stvar u mislima. Idemo osvojiti po 15. put Ligu prvaka! Hala Madrid!"

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...