FIRMA KOJU JE UPROPASTIO BIVŠI DODIKOV SAVJETNIK: “Biteks” prodaje stare mašine, jedinu imovinu koju ima

Stečaj „Biteksa“ zatražilo je krajem prošle godine Ministarstvo privrede i preduzetništva RS.

  • Ekonomija

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Mašine za šivenje, automat za opšivanje, te automat za džepove, jedina su imovina vrijedna tek nešto manje od 90.000 maraka, koja je preostala od „Biteksa“ iz Bileće u stečaju, firme koju je upropastio bivši Dodikov savjetnik, Dragan Vučetić.

Da stvar bude gora, i ova preostala imovina, koja je sada oglašena na prodaju, nalazi se u tuđoj hali.

Kako je za CAPITAL potvrdila stečajna upravnica „Biteksa“ Radenka Srndović, ovo preduzeće osim starih mašina nema nikakve druge imovine.

„Sve nepokretnosti su pod hipotekama, tako da ništa više od imovine nema osim tih mašina, a i one se nalaze u tuđoj hali“, kazala je Srndović.

U oglasu je naglašeno da će prodaja biti organizovana javnim prikupljanjem pismenih ponuda i održaće se u Okružnom privrednom sudu u Trebinju 27. juna ove godine.

Kako saznajemo, do sada je prijavljeno oko deset miliona maraka potraživanja prema firmi „Biteks“, a najveći povjerilac je Ministarstvo finansija RS.

Stečajna upravnica je za CAPITALranije istakla da se, prema njenom mišljenju nemaju čemu nadati.

Tada je istakla da je pokretna imovina koja je preostala bezvrijedna, te da će najvjerovatniji ishod biti okončanje postupka zbog nedovoljnosti stečajne mase.

Izjavila je ranije da se nada da će nakon prodaje imovine ostati dovoljno novca da se makar pokriju troškovi postupka.

Stečaj „Biteksa“ zatražilo je krajem prošle godine Ministarstvo privrede i preduzetništva RS.

Podsjećamo, „Biteks“ je nastao na temeljima „Nikole Tesle“, firme koju je 2012. godine osnovala Vlada Republike Srpske sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Dragana Vučetića, tadašnjeg savjetnika Milorada Dodika, imenovala za direktora.

Vučetić je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila i 2.000 radnih mjesta u oblasti tekstilne industrije, ali je iza sebe ostavio samo pustoš i dugove.

Iako je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, za svoj rad nikada nije odgovarao jer je pobjegao iz zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...