NAPRAVITE PROLJETNU KREM SUPU OD ŠPINATA: Ova i ovakva može biti i zaseban obrok i to...

(...) stvarno ukusan, iako se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku.

  • Gastro

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Ukusna krem supa od špinata sa kašikom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije.

Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus supe zamrzavanjem ostaje netaknut, piše Miss7.

Sastojci:

  • Suncokretovo ulje 1 kašika
  • Luk 1 kom
  • Špinat 500 gr
  • Brašno 5 kašika
  • Povrtni temeljac 600 ml
  • Mlijeko 400 ml
  • So
  • Crni biber
  • Kiselo vrhnje 4 kašike
  • Češnjak 1 čehno

Postupak:

1. U velikoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani crveni luk. Dodajte temeljac i vodu i pustite da prokuha.

2. Posolite i pobiberite prema ukusu. Odvojite 5 kašika mlijeka u brašno te promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu.

3. Ostatak mlijeka dodajte u supu i pustite da prokuha. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru, izblendajte štapnim mikserom i postepeno sipajte mješavinu brašna i vode dok ne postignete željenu gustoću.

4. Kod posluživanja u tanjir dodajte kašiku kiselog vrhnja i sjeckanog bijelog luka. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...