IZRAČUNATO PO POSEBNOJ FORMULI: Edin Džeko proglašen je za najutjecajnijeg igrača šampionata Turske; Među šest kriterija bili su...

Blistao je Dijamant ove sezone i najviše.

  • Zabava

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, proglašen je za najutjecajnijeg igrača šampionata Turske.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je podatke o fudbalerima čije su igre imale najveći utjecaj tokom ove sezone u 54 lige širom svijeta.

CIES je imao svoju posebnu formulu, koju je koristio prilikom izračuna, a uzimale su se u obzir performanse igrača u šest područja igre, minute u domaćoj ligi i rezultate njihovih klubova.

Među šest kriterija bili su: odbrana na zemlji, distribucija lopte s naglaskom na zadnju trećinu, uspješnost i količina driblinga, broj stvorenih prilika, završnica i zračni dueli.

Kada se saberu svi ti parameti dobije se broj od 0 do 100 koji označava ukupni utjecaj fudbalera na igru. Džeko je dobio ukupnu ocjenu 76,3 i po tom je najbolji u Super Ligi Turske.

Među 20 najbolje ocijenjenih su još dvojica bh. internacionalaca. Edin Višća je 15. s ocjenom 65,2, a Haris Hajradinović zauzima 19. mjesto (60,4).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...