LUDNICA U FINALU PLAY OFF-a NBA ISTOČNE KONFERENCIJE: „Indiana Pacersi“ 8 sekundi prije kraja imali 3 poena prednosti i loptu, uslijedio je šok...

Prema svemu  viđenom u prvoj utakmici, slijedi vrlo neizvjesno i izuzetno kvalitetno finale Istočne konferencije između ravnopravnih protivnika.

  • Sport

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 0

Košarkaši „Boston Celticsa“  pobijedili su sa 133- 128 „Indiana Pacerse“ u prvoj utakmici finala play off-a Istočne konferencije NBA lige. Do pobjede na svom parketu „Celticsi“ su došli nakon produžetka kojeg su izborili na nevjerovatan način.

Gosti iz Indiane su na samo 8 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice imali 3 poena prednosti i loptu u svom posjedu. Velikom greškom igrača „Pacersa“ domaćini su dobili priliku za posljednji napad kojeg je 6 sekundi prije kraja Jaylen Brown završio čudesnom trojkom i odveo utakmicu u produžetak.

Jason Tatum bio je igrač odluke u produžetku i sa ukupno postignutih 36 poena i 12 skokova vodio „Boston“ do trijumfa. Jrue Holiday ubacio je 28, a Brown 26 poena.

I kod „Pacersa“ su trojica igrača ubacili više od 20 poena, Tyrese Haliburton je uz 25 poena imao i 10 asistencija, Pascal Siakam  dodao je 24, a Myles Turner pored 23 poena imao i  10 skokova.

Prema svemu  viđenom u prvoj utakmici, slijedi vrlo neizvjesno i izuzetno kvalitetno finale Istočne konferencije između ravnopravnih protivnika.

U finalu Zapadne konferencije koje počinje večeras sastaju se „Minnesota Timberwolvesi“ i „Dallas Mawericsi“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...