SJAJNA KOŠARKA I VELIKO IZNENAĐENJE NA ZAPADU: Luka Dončić vodio „Dallas“ do velike gostujuće pobjede protiv „Minnesote“

I naredna utakmica ova dva tima igrat će se za dva dana uz Minnesoti.

  • Sport

  • 23. Maj 2024  

  • 0

Košarkaši „Dallas Mawericsa“ savladali su rano jutros u gostima ekpu „Minnesota Timberwolvesa“ s 108-105 i poveli u finalu Zapadne konferencije NBA Lige.  

Kyrie Irving u prvom i Luka Dončić u drugom poluvremenu bili su nerješiv problem za domaće košarkaše koji su u finalnu seriju ušli kao veliki favoriti. Irving je utakmicu završio sa 30, a Dončić se zaustavio na 33 poena od čega 19 u drugom poluvrmenu. Sjajni  Slovenac koji je i ovu utakmicu odigrao povrijeđen u prelomnim momentima meča presijekao je dva napada protivnika nakon čega su košarkaši „Dallasa“ ostvarili nedostižnu prednost.

Jaden McDaniels ubacio je 24 poena za „Minnesotu“, dok je Anthony Edwards imao skromnih 19 poena. Luka Garza nije ulazio u igru kod domaćina.

I naredna utakmica ova dva tima igrat će se za dva dana uz Minnesoti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...