NA ODUŠEVLJENJE FANOVA OVOG BRITANSKOG BENDA: Noel Gallagher želi oživjeti Oasis, ali...

Oba brata su koncertno aktivna, a trenutno su obojica na turneji.

  • Show

  • 22. Maj 2024  

  • 0

Tokom intervjua s Mattom Morganom na njegovom podcastu, Noel Gallagher je izjavio da je zainteresiran za to da se Oasis ponovo okupe.

No, postoji ‘caka’, želi da se ponovno okupe, i to u obliku holograma. Ovu je ideju Noel dobio nakon što je vidio ABBA-in hologram show u Švedskoj, te je izjavio: “Ako bi netko radio Oasis hologram show, javite mi se. Bio bih zainteresiran za to.”

Matt ga je ubrzo upitao ne misli li da publika ne bi dobila potpuni doživljaj, na što je on odgovorio da publika ionako ne vidi bend u mjeri u kojoj bi htjela. Njegov brat, Liam Gallagher, s kojim tvori Oasis, još se nije oglasio s mišljenjem oko ove teme.

Bend Oasis bio je jedan od vodećih snaga britanskog pokreta britpopa, a vrhunac karijere doživjeli su u devedesetima te stekli slavu albumima kao što su “Definitely Maybe” i “What’s The Story? Morning Glory”.

Niti vodilje benda bili su braća Liam i Noel Gallagher, a nakon konačnog raspada benda 2009. godine, obojica su se posvetili solo karijerama. Liam je ove godine uz Johna Squirea izdao album jednostavnog naziva “Liam Gallagher & John Squire” dok Noel nastavlja djelovati uz bend Noel Gallagher’s High Flying Birds, koji se sastoji od bivših članova Oasisa, odnosno u njemu su Gem Archer (gitara), Mike Rowe (klavijature), Chris Sharrock (bubnjevi), kao i bivšeg basista benda Zutons, Russel Pritchard.

Oba brata su koncertno aktivna, a trenutno su obojica na turneji, piše Muzika.hr.

Tako će Noelovi High Flying Birds na ljeto poletjeti do SAD-a, Japana, a nastupaju i u Ujedinjenom Kraljevstvu. S druge strane, Liam će uglavnom nastupati na području Ujedinjenog Kraljevstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...