IZ SDA SANDŽAKA UOČI ZASJEDANJA U NEW YORKU: "Zahtijevamo od delegacije Republike Srbije da glasa za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici"

"Politika koja je dovela do genocida nad Bošnjacima u Srebrenici mora biti adekvatno osuđena na njenom izvoru".

  • Regija

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 0

"SDA Sandžaka kao parlamentarna stranka koja zvanično predstavlja i zastupa interese bošnjačkog naroda u Republici Srbiji zahtijeva od delegacije Republike Srbije, da na sutrašnjem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija glasa za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici", saopćeno je.

"Polazeći od činjenice da su srpske oružane snage počinile genocid nad Bošnjacima u Srebrenici kako stoji u presudama Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde, usvajanje ove Rezolucije je obaveza Srbije da bi nove generacije mogle u miru, da grade svoju sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost.

Politika koja je dovela do genocida nad Bošnjacima u Srebrenici mora biti adekvatno osuđena na njenom izvoru, a ostvarena politička dobit poništena, kako nove generacije ne bi snosile odgovornost za zločine koje neko počinio u njihovo ime", poručio je predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin u vezi sutrašnjeg zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...