ĆAMIL DURAKOVIĆ OBJAVIO: U Srebrenici osvanuo bilbord - "Mi nismo genocidan narod"

Radi se o poruci koja je narativ konstantnog ponavljanja političara u RS i Srbiji kako bi se skrenula pažnja na presuđene krivce i uvukao cijeli narod u narativ krivca.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2024  

  • 1

Banja Luka, Istočno Sarajevo, Bratunac, Srebrenica samo su neki od gradova u RS-u u kojima svako malo osvanu bilbordi sa natpisima koji su svojevrsno glasilo politike najviših zvaničnika RS-a i simpatizera Milorada Dodika.

Od onih da “granica postoji”, “niko ne može da sudi Republici Srpskoj” do bilborda koji je jutros osvanuo u Srebrenici “Mi nismo genocidni narod. Pamtimo”.

Radi se o poruci koja je narativ konstantnog ponavljanja političara u RS i Srbiji kako bi se skrenula pažnja na presuđene krivce i uvukao cijeli narod u narativ krivca.

Fotografiju je na svom instagram profilu objavio Ćamil Duraković:

“Ovog jutra u Srebrenici ništa novo”, napisao je Duraković uz priloženu fotografiju bilborda koji je postavljen u ulici Učina Bašča.

Podsjećamo, generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će u 16 sati održati zasjedanje na kojem će se između ostalog razmatrati i usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici. Rezolucija o genocidu u Srebrenici danas će se naći na sjednici Generalne skupštine i to u okviru teme “Kultura mira”.

Brojne države izrazile su želju da budu kosponzori rezolucije, a prema posljednjim informacijama taj broj popeo se na 38 država. Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka.

(Tuzlanski.ba

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...