PADAJU GLAVE U KREMLJU: Rusija uhapsila jednog od glavnih čelnika vojske, general-pukovnika Vadima Šamarina

List Kommersant izvijestio je da je Šamarin pritvoren u vezi s navodnom prevarom

  • Svijet

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 0

Rusija je uhapsila zamjenika načelnika Glavnog stožera vojske, general-pukovnika Vadima Šamarina, zbog sumnje u primanje mita velikih razmjera, izvijestili su u četvrtak ruski mediji.

To je najnovije u nizu hapšenja najviših vojnih dužnosnika.

List Kommersant izvijestio je da je Šamarin pritvoren u vezi s navodnom prevarom i da je obavljen pretres njegovog doma, javlja agencija Reuters.

To je već četvrto hapšenje visokopozicionirane osobe u vojsci Rusije od aprila, kada je zamjenik ministra odbrane Timur Ivanov završio u istražnom zatvoru zbog sumnje u primanje mita.

Od tada su uhapšeni i general-pukovnik Jurij Kuznjecov, šef osoblja u ministarstvu odbrane, te general bojnik Ivan Popov, bivši zapovjednik ruske 58. armije.

Do niza hapšenja došlo je usred velikih promjena u ruskom odbrambenom establišmentu, nakon što je predsjednik Vladimir Putin ovog mjeseca smijenio dugogodišnjeg Sergeja Šojgua s mjesta ministra, zamijenivši ga bivšim zamjenikom premijera Andrejem Belousovim, piše Jutarnji list

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...