PROPAGANDNA MAŠINERIJA RADI PUNOM PAROM: Režimski mediji u Srbiji slave posrnulog „heroja“ Vučića, RTRS najavljuje da će u podne zvoniti zvona „za spasenje srpske države“

A kad već nisu uspjeli diplomatski napori Vučića i Dodika da spriječe usvajanje Rezolucije, politički predstavnici Srbije i RS sada su se, uz podršku crkvenih velikodostojnika, odlučili uzdati u Božiju pomoć...

  • Mini market

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 8

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas od 16 sati glasat će o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. I dok sav civilizirani svijet podržava usvajanje Rezolucije i osuđuje ratne zločin(c)e, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegov politički mentor i zaštitnik Aleksandar Vučić i dalje uporno pokušavaju ubijediti javnost da će, ukoliko Rezolucija bude usvojena, srpski narod biti kolektivno označen kao „genocidan“.

Uoči današnjeg glasanja o Rezoluciji, Dodik i Vučić upregli su propagandnu medijsku mašineriju kao nikada do sada. Sa naslovnica režimskih medija u Srbiji od jutros „vrište“ histerični naslovi o usvajanju Rezolucije i „neprijateljskim“ zemljama koje su podržale taj čin, uz bezrezervnu podršku herojskim diplomatskim naporima predsjednika Vučića u New Yorku.

Slično je i u manjem bh. entitetu – RTRS, javni servis pod kontrolom Milorada Dodika i SNSD-a, od ranog jutra „uživo“ izvještava i prenosi brojne reakcije i osude zvaničnika RS-a povodom usvajanja rezolucije o srebreničkom genocidu.

A kad već nisu uspjeli diplomatski napori Vučića i Dodika da spriječe usvajanje Rezolucije, politički predstavnici Srbije i RS sada su se, uz podršku crkvenih velikodostojnika, odlučili uzdati u Božiju pomoć. 

U podne zvone zvona na crkvama za spasenje srpske države!“ – izvijestio je jutros, između ostalog, RTRS.

- Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na pravoslavnim hramovima za "spasenje srpske države i naroda". Kako se navodi u saopštenju SPC, zvona će zvoniti pozivajući "vjerni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u Organizaciji ujedinjenih nacija”. Patrijarh Porfirije poziva vjernike na molitvu za pravdu i mir – prenio je RTRS.

(SB)

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...