"HVALA ŠTO STOJITE NA STRANI ISTINE I PRAVDE": Benjamina Karić objavila koji su gradonačelnici podržali rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Danas od 16 sati u sarajevskoj Vijećnici biti organizirano javno praćenje Generalne skupštine UN-a",

  • Vijesti

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, izrazila je zahvalnost gradonačelnicima i predsjednicima iz različitih gradova na podršci usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U svom izlaganju, zahvalila je gradonačelnicima i predsjednicima Istanbula, Ankare, Bursa, Tirane, Dubrovnika, Bara, Bijelog Polja, Petnjice, Rožaja, Tuzi, i Ulcinja, ističući njihovu beskompromisnu podršku istini, pravdi i borbi protiv zla.

Pohvalila je njihovu hrabrost u vođenju bitke za istinu i pravdu, te naglasila važnost podrške Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini u borbi za čuju glas žrtava.

"Hvala uvaženom gradonačelniku Istanbula - Ekrem İmamoğlu, Ankari i gradonačelniku Mansur Yavaş, Bursa - Mustafa Bozbey, Tirana – Erion Veliaj, Dubrovnik – Mato Frankovic, Bar – predsjedniku Dušanu Raičeviću, Bijelo Polje – predsjedniku Petru Smoloviću, Petnjica – Samiru Agoviću, Rožaje – Rahmanu Husoviću, Tuzi - Lindon Gjelaj, Ulcinj – Omer Bajraktari za podršku usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Hvala što beskompromisno stojite na strani istine, pravde i sa nama, vodite bitku u kojoj, ovoga puta, dobro mora pobijediti zlo!

Hvala što Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini pomažete da se glas žrtava čuje i što ne pratite nijemo još jedan poraz čovječanstva.

Još jednom napominjem da će danas od 16 sati, u sarajevskoj Vijećnici biti organizirano javno praćenje Generalne skupštine UN-a", napisala je Benjamina na platformi X.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...