DANI TUGE U GRADU SOLI: Veliki broj građana na dženazi Ameli, Ajni i Amaru

Veliki broj stanovnika grada soli klanjao je dženaza-namaz ubijenoj majci i uposlenici UKC-a, te njenoj djeci

  • Hronika

  • 23. Maj 2024  

  • 0

Vijest o ubistvu Amele Čičkušić i njeno dvoje djece, koje je u stanu ubio njen muž Mujaga Čičkušić, a nakon toga počinio suicid, potresla je Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Amela, dvogodišnja Ajna i devetogodišnji Amar danas su ukopani na mezarju Izgon. Prethodno je dženaza-namaz klanjan ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli.

DAN ŽALOSTI

Porodica, prijatelji, rodbina, ali i brojni građani Tuzle oprostili su se od Amele. Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić 23. maj proglasio je Danom žalosti u gradu soli, povodom tragičnog događaja i gubitka života Amele Čičkušić i njeno dvoje djece. Dan žalosti je obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u ovom gradu.

Iz UKC-a Tuzla, čiji je uposlenik bila Amela, podsjetili su da je ona rođena u Tuzli 2. februara 1990. godine.

“Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra - tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 8. jula 2019, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. Tokom pandemije Covid-19 dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti”, naveli su.

BIJELE RUŽE

Nastava je bila skraćena u Osnovnoj školi Novi Grad, koju je pohađao ubijeni dječak. Svi učenici donijeli su bijelu ružu ili igračku, te se na taj način oprostili od drugara iz klupe.

Podsjećamo, iz Tužilaštva TK-a saopštili su da je Amela imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesenih i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH, iz Tužilaštva su istakli da neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

Mujaga Čičkušić ukopan je na mezarju Ševar u Kiseljaku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...