NES BiH O ISPRAVLJENOJ NEPRAVDI: "Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici svijet je poslao poruku silama zla"

U saopštenju poručuju Miloradu Dodiku, nakon ponude o „mirnom razlazu“, da se može razići samo sa svojom slobodom prilikom ulaska u zatvor u Vojkovićima

  • Politika

  • 23. Maj 2024  

  • 1

Velikom podrškom usvajanju Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda civilizirani svijet je poslao jasnu poruku silama zla da neće uspjeti u namjerama da negiraju genocid, umanje zločine i revidiraju historiju, navodi se u saopštenju Narodnog evropskog saveza BiH.

-Svijet je 1995. godine ostavio Srebrenicu na cjedilu, na nemilost zločincima. Minimalno što se moglo učiniti kako bi se ispravila nepravda nad Srebreničanima je da se srebrenički genocid uvede u historijske udžbenike i da se obilježava svake godine, između ostalog i kako bi se zaustavili bjesumučni pokušaji njegovog negiranja, kao i prekrajanja historije. Danas su Ujedinjeni narodi stavili pečat istini i putokaz budućim generacijama, kako to najbolje reče jedna srebrenička majka. Vjerujemo da će u skladu sa Konvencijom o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida sve države ispuniti sve svoje obaveze na sprečavanju i kažnjavanju ovog zločina, navodi se u saopštenju.

U saopštenju poručuju Miloradu Dodiku, nakon ponude o „mirnom razlazu“, da se može razići samo sa svojom slobodom prilikom ulaska u zatvor u Vojkovićima, i to zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločina, a što je osuđeno upravo u Rezoluciji UN-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...