EVO GDJE JE BIO DRAGAN ČOVIĆ KADA SE USVAJALA REZOLUCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI: Sa Dodikom zajedno gledao utakmicu u Banja Luci....

Utakmica je ujedno bila i prilika da dva stara koaliciona partnera učvrste savezništvo.

  • Mini market

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 3

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović, boravio je danas poslijepodne u Banja Luci na utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine između FK Borca i HŠK Zrinjskog i to baš u trenucima kada je u Generalnoj skupštini UN-a usvajana Rezolucija o Srebrenici. 

Dragan Čović je iz VIP lože stadiona u Banja Luci zajedno sa Miloradom Dodikom i Vicom Zeljkovićem gledao utakmicu. 

Utakmica je ujedno bila i prilika da dva stara koaliciona partnera učvrste savezništvo.

Zrinjski je sa ukupnih 2:0 odbranio naslov prvaka Kupa BiH, na utakmici na kojoj je obilježilo sramotno ponašanje navijača i igrača FK Borca, koji su izviždali himnu Bosne i Hercegovine i nisu se htjeli okrenuti prema zastavi BiH tokom intoniranja himne. 

Kako je Klix.ba prenio, svega šest igrača Zrinjskog se okrenulo prema zastavi BiH tokom intoniranja himne: Goran Karačić, Hrvoje Barišić, Toni Šunjić, Kerim Memija, Antonio Ivančić i Nardin Mulahusejnović.

Za to vrijeme, sudijska ekipa predvođena Irfanom Peljtom okrenula se zastavi i držala je ruku na srcu. Uz njega su tu bili pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić.

Vrijedi podsjetiti da je nedavno ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy oštro kritizirao Dragana Čovića zbog njegove šutnje i nedostatka osude Dodikove anti-daytonske retorike.

Čović je kao obrazloženje izjavio da "ne želi kritizirati Dodika jer bi na taj način uništio 'sve dobro što je godinama gradio sa Dodikom'".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...