TREĆE POLUVRIJEME UTAKMICE U BANJOJ LUCI: Vico Zeljković se pohvalio da je utakmicu gledao s ujakom Dodikom, trener Zrinjskog uzvratio novinaru...

"Nemam šta igračima zamjeriti, dali su sve od sebe. Možemo biti zadovoljni sezonom. Imali smo cilj da osvojimo prvenstvo”, kazao je Marinović.

  • Sport

  • 24. Maj 2024  

  • 0

Zrinjski je jučer savladao Borac u Banjaluci i sa ukupnih 2:0 slavio u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Jedini gol vidjeli smo u finišu kada je Matija Malekinušić potvrdio osvajanje Kupa za Zrinjski.

Meč je sa tribina pratio predsjednik NS BiH, Vico Zeljković, poručivši kako su ova dva tima pokazala najviše.

-Čestitke budbalerima Zrinjskog na osvojenom Kupu BiH drugu godinu zaredom. Borac i Zrinjski su ove sezone najviše pokazali u Kupu i prvenstvu i siguran sam da uz ostale naše klubove mogu puno toga pokazati u europskim takmičenjima koja ih očekuju ovog ljeta.

Današnje finale ispratio sam u društvu predsjednika RS-a, Milorada Dodika, delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dragana Čovića, zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko, predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marije Buhač i mojih najbližih saradnika iz NS/FS BiH, kazao je Zeljković nakon meča.

Nakon utakmice medijima su se obratili i treneri obje ekipe. Trener Zrinjskog, Željko Petrović je pohvalio svoje igrače, a potom je kazao kako ga niko ne može iznenaditi.

“Svaka čast momcima. Ovo je fenomenalno. I naravno ovdje. Bradarić je namjestio fenomenalan gol. Imao je temperaturu, nije mogao iz kreveta izaći. Došao je na svoju inicijativu ako bi nam mogao pomoći. Rekao je dat ću deset minuta od sebe koliko mogu ako treba. Ma kakvi iznenadio. Mene ne može niko iznenaditi. Može da pobijedi, ali ne može da iznenadi. Njihova formacija je bila ista, samo drugi igrači.”

Vinko Marinović, trener Borca, čestitao je Zrinjskom na osvajanju Kupa.

“Mislim da smo u prvoj utakmici izgubili i da je to bio ključni momenat. Zrinjski je nakon naše greške došao do situacije koju ne smijemo raditi. Nemam šta igračima zamjeriti, dali su sve od sebe. Možemo biti zadovoljni sezonom. Imali smo cilj da osvojimo prvenstvo”, kazao je Marinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...