PONOVO ŽENE U CRNOM: Usvajanje Rezolucije je historijski događaj i pravda za žrtve

Naglasila je da je srbijanski režim predvođen predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "glavni generator regionalne nestabilnosti".

  • Regija

  • 24. Maj 2024  

  • 1

Aktivistkinja Staša Zajović iz organizacije "Žene u crnom" iz Srbije smatra da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (GS UN) istorijski događaj i pravda za žrtve.

- Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, a koja je trebala mnogo ranije da se usvoji, veliki je istorijski događaj, pravda za žrtve i podsticaj za regionalnu saradnju i tranzicionu pravdu u suočavanju s prošlošću - kazala je Zajović za Agenciju Anadolu (AA).

Naglasila je da je srbijanski režim predvođen predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "glavni generator regionalne nestabilnosti".

- Nažalost srpski režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, potvrdio je da bezumnom histerijom, manipulacijama i lažima, kontinuitet zločinačke politike iz 90-ih godina, i pokazao da je Srbija, odnosno srpski režim na čelu sa Vučićem glavni generator regionalne nestabilnosti - rekla je Zajović.

Generalna skupština UN-a u četvrtak, 23. maja, usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, samo 19 ih je bilo protiv, a 68 suzdržano. Većina zemalja članica UN-a odlučila je da se 11. juli svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici, javlja Anadolu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...