PRITISAK NA PROIZVOĐAČE NAFTE: Aktivisti Greenpeacea popeli se na sjedište "Totala" u Parizu

Oko sjedišta Totala u pariškoj četvrti La Defense ranije su postavljene barikade, a zaposlenici u petak rade od kuće.

  • Evropa

  • 24. Maj 2024  

  • 0

Petero aktivista organizacije Greenpeace u petak se popelo na sjedište TotalEnergiesa u Parizu, kritizirajući klimatsku strategiju te naftne kompanije.

Greenpeace se protivi nastavku naftnih i plinskih istraživanja kompanije koja to čini bez obzira na klimatska upozorenja, objavila je ta organizacija.

Aktivisti su na sjedištu zgrade razvili transparent s 'potjernicom' za direktora kompanije Patricka Pouyannea.

Oko sjedišta Totala u pariškoj četvrti La Defense ranije su postavljene barikade, a zaposlenici u petak rade od kuće.

Aktivisti i zeleni investitori pojačali su pritisak na najveće svjetske proizvođače nafte i plina, često remeteći njihove sastanke dioničara.

Ranije ove sedmice aktivisti su prekinuli takav sastanak kompanije Shell.

Dioničari Totala kasnije će glasati odobravaju li napredak koji je kompanija postigla u ciljevima održivosti za 2030. godinu.

Na agendi je i glasanje za novi trogodišnji mandat Pouyannea, prenosi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...