GRLIĆ RADMAN PROZIVA SUSJEDE: "Srbija daleko od suočavanja sa svojom prošlošću"

Grlić Radman ističe da se Rezolucijom nijedan narod ne proglašava genocidnim, osim što su se Ujedinjene nacije obavezale da će komemorisati taj događaj.

  • Regija

  • 24. Maj 2024  

  • 1

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman smatra da reakcija rukovodstva Srbije na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje da je ta zemlja daleko od suočavanja sa svojom prošlošću.

Grlić Radman ističe da se Rezolucijom nijedan narod ne proglašava genocidnim, osim što su se Ujedinjene nacije obavezale da će komemorisati taj događaj, prenosi Hina.

"Ova rezolucija nastoji da doprinese da se zločin genocida više nikad i nigdje ne ponovi", navodi Grlić Radman.

Dodaje da su međunarodni sudovi utvrdili da se u Srebrenici dogodio genocid i da Srbija nije spriječila da se taj zločin dogodi, niti kaznila njegove počinitelje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...