DVOSTRUKA AGRESIJA: Danas promocija knjige - "Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u BiH"

"Ovo pokazuje da se nije radilo o građanskom ratu, nego međunarodnom sukobu u kojem su veliku ulogu igrala politička rukovodstva susjednih zemalja“, kazao je Serge Brammertz glavni haški tužitelj o presudama Stanišić i Simatović.

  • Kultura

  • 25. Maj 2024  

  • 1

Promocija knjige “Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegov ini”, u izdanju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa", bit će promovisana danas u Domu Oružanih snaga BiH sa početkom u 17.00 sati.

Knjiga sadrži ključne zaključke Haškog Tribunala iz devet presuda kojima su Srbija i Hrvatska sudjelovale u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

U uvodnom obraćanju prisutnima će se obratiti Munira Subašić, predsjednica udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Zukan Helez,ministar Odbrane BiH, te dr. Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Promotori knjige su Boro Kontić, novinar, Čedomir Stojković, advokat iz Beograda, Ajša Hadžimešić, novinarka IIN Preporod, Kada Hotić, preživjela žrtva genocida i zamjenica predsjednice udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa", te akademik dr. Eli Tauber, direktor Arhiva Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine

Moderator skupa bit će Irena Antić, novinar.

Ova knjiga pomoći će uveliko da se podigne svijest o značaju zaključaka Haškog Tribunala i doprinese boljem razumijevanju historijskih događaja u Bosni i Hercegovini.

"Ovo pokazuje da se nije radilo o građanskom ratu, nego međunarodnom sukobu u kojem su veliku ulogu igrala politička rukovodstva susjednih zemalja“, kazao je Serge Brammertz glavni haški tužitelj o presudama Stanišić i Simatović.

IMG_8421.jpeg - Danas promocija knjige

(Preporod.info)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...