ČULJAK KONAČNO U ZATVORU: 11 godina bježao, kažnjeni policajci koji su ga hapsili

Čuljak je uživao 11 godina u slobodi, uglavnom u Hrvatskoj- Splitu i Zagrebu, tvrde upućeni u slučaj. 

  • Hronika

  • 25. Maj 2024  

  • 0

Njega je 2013. godine, sa 33 kg skanka, uhvatila patrola PS Nevesinje u zasjedi na magistralnom putu Gacko- Nevesinje. Prema tvrdnjama upućenih, tadašnji načelnik UKP Siniša Kostrešević je naredio da akcija bude tajna i za pojedine visoke policijske službenike za koje je postojala sumnja da su u kontaktu sa Čuljkom.

Presudom Okružnog suda u Trebinju 2013. godine Ivica je osuđen na pet godina zatvora.

Revloltiran, zapretio je da će se osvetiti policajcima koji su učestvovali u akciji, 

Slučajno ili ne, šest policajaca iz PS Nevesinje i CJB Trebinje koji su intervenisali u Sopiljima ili učestvovali u akciji u kojoj je Ivica Čuljak uhapšen sa velikom količinom skanka, na ovaj ili onaj način degradirano, razmješteno ili smijenjeno.

U februaru 2015. godine je Okružni sud u Trebinju uputio osuđenog da se javi na izdržavanje kazne u KPZ Foča.

Ispostavilo se da je osuđenik nedostupan organima jer se petnaestak dana poslije presude, 15. decembra 2013. Ivica Čuljak odjavio iz Nevesinja i prijavio prebivalište u Mostaru što je nezakonito, ali za to niko nije odgovarao.

Nenadležnim su se potom proglasili i sud u Trebinju i sud u Mostaru, a Ivica je uživao 11 godina u slobodi, uglavnom u Hrvatskoj- Splitu i Zagrebu, tvrde upućeni u slučaj. 

Prema nezvaničnim saznanjima, često je boravio u Mostaru, a ovaj put je uhapšen kada je pokušao da pređe granicu.

Sigurno je da iz određenih razloga nije bilo raspoloženja da se on locira i liši slobode i da je iz istih razloga tolerisan njegov komotan prelazak preko granice”, komentar je sagovornika koji je upućen u slučaj. No, on nije mogao da kaže šta se to sada promijenilo pa je Čuljak na granici uhapšen.

Čuljci su, da podsjetimo, jedina hrvatska porodica koja se nakon rata vratila na svoj posjed u selo Sopilja u Nevesinju. Nakon kratkog perioda života u slozi sa komšijama uslijedili su problemi oko puta i imovinskih odnosa.

U analima će ostati zabilježeno da je u tom selu policija intervenisala više od 500 puta, a problemi postoje i dalje.

Mještani su optuživali Ivicu, a posebno njegovog brata Luku Čuljka za nasilništvo, samovolju, neovlašćeno uzurpiranje puta, dok su Čuljci to tumačili kao pritisak na njih da se odsele.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...