PRERANO UGAŠEN ŽIVOT: Teniski savez BiH emotivnom porukom oprostio se od mlade bh. teniserke Katarine Trivić

Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka BiH u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope

  • Društvo

  • 26. Maj 2024  

Teniski savez BiH emotivnom porukom oprostio se od Banjalučanke Katarine Trivić koja je preminula u 21. godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Navode kako je u petak stigla tužna vijest da ih je napustila mlada Katarina Trivić, višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja BiH u tenisu.

- Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka BiH u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope. Katarina je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije. Herojskom borbom protiv opake bolesti, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se takođe borili na isti ili na sličan način sa bolešću. Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života – navodi se u saopštenju Teniskog saveza BiH.

trenutak ...